7 Aralık 2022 " Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı" Konulu Seminer Düzenlendi.


Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonunda  “Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi ve Öğrenci Kalıtımı” semineri yapıldı. KBÜ Kalite Topluluğu Başkanı Simge AYYILDIZ moderatörlüğünde gerçekleşen seminere KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet AÇAR, KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Elif ÇEPNİ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca ULUDAĞ, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Berkay TARIM, Kalite Topluluğu (UNİKAL) Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet AÇAR açılış konuşmasında kalite yönetiminin önemine değinerek “Karabük Üniversitesinde Kalite Koordinatörlüğü ve öğrenci kalite kulübümüz var. Öğrenci kulübümüz geçen sene 75 üniversite arasından üniversitenin kalite sürecine en çok desteği veren kulüp olarak ödül kazandılar. Öğrencilerimiz katılım sağlayarak çalışmalara katkı veriyorlar. Kalite komisyonlarımızda bir ulusal bir uluslararası öğrencimiz ve kalite gönüllülerimiz bulunuyor. Bu şekilde iyi bir yapılanma söz konusu. “Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi ve Öğrenci Kalıtımı” seminerinin başarılı olmasını diliyorum.” dedi.

KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Elif ÇEPNİ YÖKAK hakkında genel bilgi vererek “Üniversitemizde 23 kişiden oluşan Kalite Komisyonumuz var. Yaptığımız çalışmalarda kurumun aldığı ve verdiği tüm hizmetlerin kaliteli olmasını amaçlıyoruz. Siz öğrenci arkadaşlarımızın da bu çalışmalara sahip çıkmasını istiyoruz. Karabük Üniversitesi diplomasını ömür boyu siz taşıyacaksınız. Kurum kültürünü oluşturmak için hep birlikte olmalıyız.” dedi.

YÖKAK Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca ULUDAĞ “YÖKAK yükseköğretimde kalite güvencesini sağlamak ve arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kurulan bir devlet kurumudur. YÖKAK olarak kalite kültürünü geliştirmek üzere çeşitli çalışmalara yön vermekteyiz. Türkiye genelindeki üniversitelerdeki öğrenci arkadaşlarımıza yükseköğretimde kalite güvence sistemi ile ilgili bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. YÖKAK’ın en temel amacı üniversitelerin değerlendirilmelerini yapmak ve üniversiteleri bu konuda eksikleri yönlendirebilmek adına rehberlikte bulunmak. Bu çalışmalarda öğrencilere de ihtiyacımız var.” dedi.

Seminer soru cevap şeklinde devam etti.

Prof. Dr. Elif ÇEPNİ konuşmacılara hediyelerini takdim etti.

Seminer toplu çekimiyle son buldu.